תחומי התמחות

חלוקת רכוש

חלוקת רכוש במסגרת הליך גירושין מתבצע ע"י בית המשפט/ בית הדין בהתאם לנסיבות כל תיק ותיק ועל בסיס חוק יחסי ממון או הלכות השיתוף.

חלוקת רכוש בין בני הזוג הינו אחד הנושאים המורכבים, הרגישים ובעלי ההשלכות הגדולות ביותר על עתידו הכלכלי של כל אחד מהם. בנושא זה, קיים ניגוד אינטרסים מוחלט בין בני הזוג. סביר להניח, כי חלוקת רכוש הזוג תהיה אחד מסלעי המחלוקת העיקריים בסכסוך גירושין.

חלוקת רכוש בהליך גירושין יכולה להתבצע לפי שני מקורות משפטיים:

הלכת השיתוף:

חלה על בני זוג שנישאו כדת משה וישראל לפני שנת 1974, וכן על "ידועים בציבור" – בני זוג שחיים ביחד ללא נישואין.

משמעות הלכת השיתוף היא שכשמדובר בנכסים משותפים שבני הזוג צברו במהלך חייהם המשותפים, או בנכסים לגביהם הייתה לבן הזוג כוונת שיתוף עם בן הזוג השני יש לאזן אותם בין הצדדים בחלוקה שווה.

חוק יחסי ממון:

חל על בני זוג שנישאו כדת משה וישראל משנת 1974 ואילך.

חוק יחסי ממון מאפשר לכל אחד מבני הזוג לקבל, בעת הגירושין, מחצית מהרכוש המשותף שלהם. יחד עם זאת, החוק מציין כי במידה וקיימים נכסים שהיו שייכים לאחד מבני הזוג לפני הנישואין, או נכסים שאחד מבני הזוג קיבל בירושה או במתנה בזמן הנישואין, נכסים אלו יישארו בחזקת אותו בן זוג באופן מלא ולא יחולקו עם בן הזוג השני.

קיים חריג בסעיף 8 לחוק יחסי ממון המתיר לבית המשפט שיקול דעת, בנסיבות מיוחדות המצדיקות זאת, לבקשת אחד מבני הזוג, לקבוע איזון משאבים שיחלק את הרכוש באופן שאינו שוויוני.

לקוחות ממליצים
דילוג לתוכן