shutterstock_1408507115-scaled

סוגים של הסכמי ממון

חשוב להבהיר כי מטרתו של הסכם ממון הוא להכיל הסכמות הנוגעות לרכוש בלבד, אין שום רלבנטיות להכניס לתוך הסכם ממון הסכמות הנוגעות למזונות ו/או משמורת והסדרי שהייה שכן כל מטרתו של הסכם הממון: כשמו כן הוא: מהם ההסדרים הממוניים שהחילו על עצמם הצדדים החותמים על הסכם הממון.

רוצה לאמור: מה יקרה עם הרכוש שלנו לאחר הפרידה ו/או במהלך החיים המשותפים לנו.

יש שלושה סוגים עיקריים של הסכם ממון:

  • הפרדה רכושית מוחלטת,- במקרה של פרידה כל מה שרשום על שמי שלי וכל מה שרשום על שמך שלך בין אם מדובר ברכוש שנצבר לפני החיים המשותפים, בין במהלכו וכן קובעים את ההוצאות הספציפיות שכל צד יישא בהן במהלך החיים המשותפים.
  • הפרדה רכושית חלקית-במקרה של פרידה הרכוש המוחרג מהחלוקה הינו אך הרכוש שנצבר למי מהצדדים לפני החיים המשותפים וכי הרכוש שנצבר ממועד החיים המשותפים ועד הפרידה הינו משותף, כך גם הוצאות משק הבית הינם משותפים.
  • היעדר הפרדה רכושית- במקרה של פרידה כל מה שיש למי מהצדדים, לא משנה מתי נצבר, האם לפני החיים המשותפים, האם במהלכם: שייך לשני הצדדים בחלקים שווים.

ראוי לציין כי חוק יחסי ממון חל אך על זוגות נשואים וקובע כי כל מה שנרכש במהלך החיים המשותפים יחולק בין הצדדים בחלקים שווים בין אם הנכס/חוב רשום ע"ש שני הצדדים ובין אם ע"ש אחד מהצדדים לפיכך, אם בכוונתכם להינשא ולהחיל על עצמכם הסדר שונה מהאמור בחוק, עליכם לחתום על הסכם ממון. קל וחומר אם אינכם מעוניינים להינשא אלא לחיות יחד ללא נישואין, או אז החוק לא חל עליכם והיה וצד כלשהו יחפוץ בנכס הרשום ע"ש הצד השני עליו להוכיח כוונת שיתוף ספציפית בכל נכס ונכס.

 

דילוג לתוכן